Contenu principal

Message d'alerte

mercredi, 01 juin 2016 09:09

Εκδήλωση Ευαισθητοποίησης "Σκύλων Οδηγών"

Written by Κοινωνική Υπηρεσία

Αγαπητά Μέλη και Φίλοι του Συνδέσμου μας,

παρακαλούμε να τιμήσετε με τη παρουσία σας την ενημερωτική εκδήλωση που θα συνδιοργανώσουμε με το Κέντρο "Σκύλοι Οδηγοί Ελλάδος" το Σάββατο 4 Ιουνίου, με σκοπό την ενημέρωση για τους Σκύλους Οδηγούς. Συγκεκριμένα:

Από τις 9.00 π.μ. έως τις 10.45 π.μ. θα πραγματοποιηθεί ενημέρωση στα γραφεία του Συνδέσμου από τη Πρόεδρο του Κέντρου "Σκύλοι Οδηγοί Ελλάδος" κα Ζωή Γερουλάνου και τους εκπαιδευτές προκειμένου να ενημερωθούν τα Μέλη μας για τη διαδικασία απόκτησης Σκύλου Οδηγού.Αργότερα, από τις 11.00 π.μ. έως τις 2.00 μ.μ. θα πραγματοποιηθεί ανοικτή εκδήλωση ευαισθητοποίησης του κοινού στη Πλατεία Αριστοτέλους (στο ύψος της Μητροπόλεως). Οι παρευρισκόμενοι (Μέλη & Φίλοι) θα έχουν την ευκαιρία γνωριμίας και βόλτας με το Σκύλο Οδηγό.

Τέλος θα θέλαμε να τονίσουμε ότι τόσο η Εκπαίδευση στη Κινητικότητα και το Προσανατολισμό (προ της απόκτησης του Σκύλου) όσο και η εν συνεχεία παροχή εκπαιδευμένου Σκύλου Οδηγού παρέχονται από τους φορείς μας Δ Ω Ρ Ε Α Ν, παροχές οι οποίες αποτελούν αναπόσπαστο δικαίωμα κάθε ατόμου με μερική ή ολική απώλεια όρασης.

vendredi, 27 mai 2016 08:50

Διήμερη Εκδρομή 11 & 12 Ιουνίου 2016

Written by Κοινωνική Υπηρεσία

Το Σαββατοκύριακο 11 και 12 Ιουνίου διοργανώνουμε διήμερη εκδρομή στα Λουτρά Πόζαρ στην Αριδαία.

Το πρόγραμμα της εκδρομής διαμορφώνεται ως εξής: 
Αναχώρηση στις 8.30 το πρωί του Σαββάτου από τη Σχολή Τυφλών, άφιξη στο ξενοδοχείο τεσσάρων αστέρων «Τέσσερις Εποχές» και τακτοποίηση στα δωμάτια. Στη συνέχεια επίσκεψη στα περίφημα λουτρά Πόζαρ για μπάνιο και χαλάρωση και κατόπιν μεσημεριανό γεύμα στην Όρμα. Επιστροφή στο ξενοδοχείο για ξεκούραση και βραδινή βόλτα στην Αριδαία.

Τη Κυριακή πρωινό στο ξενοδοχείο και αναχώρηση γύρω στις 11.00 για την Έδεσσα για καφέ και επίσκεψη στους καταρράκτες. Μεσημεριανό γεύμα στην περιοχή Άγρα δίπλα στο ποτάμι και αναχώρηση για Θεσσαλονίκη με ενδιάμεση στάση για καφέ.

Η τιμή συμμετοχής ορίζεται στα 30 ευρώ κατ’ άτομο και περιλαμβάνει διαμονή στο ξενοδοχείο με πρωινό και δωρεάν χρήση σπα. Όλες οι μετακινήσεις με λεωφορείο καλύπτονται από το σωματείο. Προαιρετικά και κατόπιν συνεννόησης μπορούμε να συμμετάσχουμε σε δραστηριότητες όπως ιππασία και ράφτιγκ.

Δηλώσεις συμμετοχής έως και την Παρασκευή 3 Ιουνίου 12.00 το μεσημέρι με προεξόφληση του ποσού της συμμετοχής στην Κατερίνα Λορέντζου στο κινητό 6977-377464 ή στα γραφεία του σωματείου.

vendredi, 27 mai 2016 08:40

Τμήμα Εκμάθησης Παραδοσιακών Χορών

Written by Κοινωνική Υπηρεσία

Δημιουργήσαμε τμήμα εκμάθησης παραδοσιακών χορών, όπου μαθαίνουμε χορούς απ' όλη την Ελλάδα. Στα μαθήματα συμμετέχουν Μέλη και Φίλοι του Συνδέσμου μας.

Τα μαθήματα πραγματοποιούνται κάθε Δευτέρα 18.00 - 21.00 στο χώρο του γυμναστηρίου του Παραρτήματος ΚΕ.Α.Τ. Θεσσαλονίκης από τη γυμνάστρια Παρασκευή Αμπατζή.

Ενημερώνουμε τους ενδιαφερόμενους ότι ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Τυφλών (Περιφερειακή Ένωση Κεντρικής Μακεδονίας) θα πραγματοποιήσει τμήματα εκμάθησης γραφής και ανάγνωσης Braille στη Θεσσαλονίκη & Φλώρινα. Τα μαθήματα θα ξεκινήσουν τον Ιούνιο 2016 και με το πέρας των μαθημάτων θα δοθεί η δυνατότητα λήψης της αναγνωρισμένης - κρατικής πιστοποίησης. 

Οι αιτήσεις υποβάλλονται μόνο ηλεκτρονικά στη διεύθυνση:

www.pstpekm.gr/εκμάθηση-γραφής-braille

Προθεσμία υποβολής αιτήσεων έως 20-06-2016

Πληροφορίες:

1. Στην ιστοσελίδα μας www.pstpekm.gr

2. Στις σελίδες μας στο Facebook

3. Στο τηλεφωνικό μας κέντρο: 2310-250111 εσ. 114 ή 115

samedi, 23 avril 2016 18:53

1ο Σεμινάριο του ερευνητικού έργου WorkAbility

Written by Κοινωνική Υπηρεσία

Προώθηση της απασχόλησης και της επιχειρηματικότητας των Ατόμων με Αναπηρία

Δευτέρα, 25 Απριλίου 2016

Αμφιθέατρο 1, Κτίριο ΚΕΔΕΑ (κόκκινο κτίριο), 3ης Σεπτεμβρίου, Παν/πολη ΑΠΘ

Πρόγραμμα

14.00 Εγγραφές
14.20 Το έργο WorkAbility.  Αντικείμενο του έργου και επιθυμητά αποτελέσματα

καθ. Αριστοτέλης Νανιόπουλος (συντονιστής έργου), ΑΠΘ

14.40 Μεθοδολογία αξιολόγησης προσβασιμότητας εργασιακών χώρων

Παναγιώτης Τσαλής, δρ. Πολ. Μηχανικός ΑΠΘ

15.00 Νομοθεσία που σχετίζεται με την απασχόληση των Ατόμων με Αναπηρία

Ουρανία Σαράφογλου, δικηγόρος

15.20 Πολιτικές και πρακτικές που σχετίζονται με την απασχόληση των Ατόμων με Αναπηρία

Γεωργία Φύκα, Κοιν. Λειτουργός, M.A. Disability Studies
Προκόπης Ορφανός, Δρ. Κοινωνιολόγος

15.40 Δράσεις του Γραφείου Ειδικών Κοινωνικών Ομάδων του ΟΑΕΔ

Κυπαρισσούλα Σερέτη, Κοινωνική Λειτουργός

16.00 Διάλειμμα – καφές
16.20 Οι απόψεις των Συλλόγων των Ατόμων με Αναπηρία
  • Πανελλήνιος Σύνδεσμος Τυφλών – Περιφερειακή Ένωση Κεντρικής Μακεδονίας
  • Πανελλήνιος Σύλλογος Παραπληγικών – Παράρτημα Μακεδονίας Θράκης
  • Ένωση Κωφών Βορείου Ελλάδος
17.20 Συμπεράσματα/ Συζήτηση

Κατεβάστε το πρόγραμμα εδώ.

lundi, 04 avril 2016 09:02

Αιμοδοσία του Φορέα μας 20-04-2016

Written by admin

Σε συνεργασία με το Θεαγένειο Αντικαρκινικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης δημιουργήσαμε Τράπεζα Αίματος της Περιφερειακής μας.

Κατόπιν αυτού την Τετάρτη 20 Απριλίου και ώρα 17.00 έως 20.00 θα πραγματοποιηθεί εθελοντική αιμοδοσία στα γραφεία του Συνδέσμου (Λεωφόρος Βασιλίσσης Όλγας 114) από κλιμάκιο αιμοληψίας του νοσοκομείου. Η συμμετοχή όλων μας είναι απαραίτητη προκειμένου να συγκεντρωθεί ικανοποιητικός αριθμός μονάδων αίματος για την κάλυψη των αναγκών των μελών του Συνδέσμου και των οικογενειών τους.

ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΕΤΟΥΣ 2015

&  ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΣ ΕΤΟΥΣ 2016

             Συνάδελφοι, θα αναφερθούμε στις δράσεις που υλοποιήθηκαν από τον φορέα μας καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους 2015, καθώς επίσης και σε όσες υποθέσεις και ζητήματα χειριστήκαμε με σκοπό τη διασφάλιση των κεκτημένων και τη διεκδίκηση των δικαιωμάτων των ατόμων με αναπηρία όρασης.

  1. 1.Διεκδίκηση Δικαιωμάτων (Απασχόληση, Συντάξεις, Επιδόματα, Λοιπές Παροχές)
  • Καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους αγωνιστήκαμε συλλογικά, αφενός για τη διασφάλιση και αφετέρου για τη βελτίωση των συνθηκών που σχετίζονται με τις παροχές και την υποστήριξη προς τα άτομα με αναπηρία όρασης στον τομέα της απασχόλησης, των συντάξεων, των προνοιακών επιδομάτων και πάσης φύσεως παροχών και διευκολύνσεων. Χαρακτηριστικά συμμετείχαμε στο πανελλαδικό παν – αναπηρικό συλλαλητήριο της ΕΣΑμεΑ στις 04-11-2015 με σκοπό τη βελτίωση των τομέων της εκπαίδευσης, της πρόνοιας, των εισοδημάτων, των επιδομάτων, των συντάξεων, της ιατροφαρμακευτικής κάλυψης και της αξιοπρεπούς περίθαλψης. Αξίζει να αναφερθούμε και να τονίσουμε ότι υπήρξε μαζική συμμετοχή μελών της Περιφερειακής μας, γεγονός που αποδεικνύει την αποφασιστικότητα και την μαχητικότητα του σωματείου μας και των μελών του για την προάσπιση των δικαιωμάτων των ατόμων με αναπηρία όρασης.
  • Σε ατομικό επίπεδο χειριστήκαμε πληθώρα υποθέσεων μελών όπου και όποτε χρειάστηκε και αντιμετωπίσαμε με αποτελεσματικότητα στρεβλώσεις και εκτροπές που δημιουργούσαν καθεστώς αδικίας για τα μέλη μας όσον αφορά τον εργασιακό τομέα, τα προνοιακά επιδόματα και τις συντάξεις, τη διαδικασία πιστοποίησης αναπηρίας κλπ.
  • Συνεχίσαμε τις πιέσεις σε συνεργασία με τη Κεντρική Διοίκηση του Π.Σ.Τ., την Ε.Ο.Τ. και την ΕΣΑμεΑ ώστε άμεσα με βάση το Ν.2643/98 να προκηρυχθούν θέσεις τυφλών τηλεφωνητών. Ως αποτέλεσμα της ως άνω πίεσης, τον Φεβρουάριο του 2016 ολοκληρώθηκε η διαδικασία δήλωσης όλων των φορέων προς το Υπουργείο Εσωτερικών για τις κενές θέσεις τυφλών τηλεφωνητών ώστε το προσεχές διάστημα να εκδοθεί η σχετική προκήρυξη. Επισημαίνουμε δε ότι βασική και πάγια επιδίωξή μας είναι η υπαγωγή των διαδικασιών έκδοσης των αποτελεσμάτων υπό την αρμοδιότητα του ΑΣΕΠ προκειμένου να εμπεδωθεί η διαφάνεια, να διασφαλιστούν και να επιταχυνθούν οι διαδικασίες έκδοσης των αποτελεσμάτων.