Contenu principal

Message d'alerte

Ανακοινώνουμε την έναρξη θερινών τμημάτων γραφής και ανάγνωσης Braille. Τα τμήματα θα ξεκινήσουν την εβδομάδα 06-10 Ιουλίου 2020, θα διαρκέσουν περίπου 3 μήνες και τα μαθήματα θα πραγματοποιούνται 2 φορές την εβδομάδα. Το κόστος των μαθημάτων ανέρχεται στο ποσό των 200 ευρώ. Μετά την λήξη των μαθημάτων θα πραγματοποιηθούν εξετάσεις πιστοποίησης από το Κέντρο Εκπαίδευσης και Αποκατάστασης Τυφλών.

Η διαδικασία εγγραφής θα πραγματοποιηθεί ηλεκτρονικά ακολουθώντας τα παρακάτω βήματα:
Βήμα 1
Πληκτρολογείτε τον παρακάτω σύνδεσμο (Link) απ’ όπου κατεβάζετε στον υπολογιστή σας την αίτηση συμμετοχής και τις οδηγίες τις οποίες θα χρειαστείτε στη συνέχεια για την πληρωμή των διδάκτρων.
https://mega.nz/folder/W1gy0Q6D#iFu3-XVsQvTaLa_lRTE9NA

Βήμα 2
Συμπληρώνετε και υπογράφετε την αίτηση και το διάστημα από Τρίτη 09 Ιουνίου 2020 έως την Παρασκευή 26 Ιουνίου 2020 στέλνετε την συμπληρωμένη αίτηση μαζί με τις δύο όψεις της αστυνομικής σας ταυτότητας και το εκκαθαριστικό εφορίας ή βεβαίωση απόδοσης Α.Φ.Μ. ΣΚΑΝΑΡΙΣΜΕΝΑ στο e-mail: Cette adresse e-mail est protégée contre les robots spammeurs. Vous devez activer le JavaScript pour la visualiser.. Προσοχή!! Ελλείποντα δικαιολογητικά ή μη υπογεγραμμένη αίτηση δεν θα γίνονται αποδεκτά.

Βήμα 3
Μετά την υποβολή των δικαιολογητικών θα επικοινωνούμε μαζί σας τηλεφωνικά για επιλέξετε τμήμα σε μέρες και ώρες που σας βολεύουν.

Βήμα 4
Τέλος, το διάστημα Δευτέρα 29 Ιουνίου 2020 έως την Παρασκευή 03 Ιουλίου 2020 θα πρέπει να καταβάλετε τα δίδακτρα στον τραπεζικό λογαριασμό όπως περιγράφουν οι οδηγίες συμμετοχής.

Προώθηση της απασχόλησης και της επιχειρηματικότητας των Ατόμων με Αναπηρία

Δευτέρα, 25 Απριλίου 2016

Αμφιθέατρο 1, Κτίριο ΚΕΔΕΑ (κόκκινο κτίριο), 3ης Σεπτεμβρίου, Παν/πολη ΑΠΘ

Πρόγραμμα

14.00 Εγγραφές
14.20 Το έργο WorkAbility.  Αντικείμενο του έργου και επιθυμητά αποτελέσματα

καθ. Αριστοτέλης Νανιόπουλος (συντονιστής έργου), ΑΠΘ

14.40 Μεθοδολογία αξιολόγησης προσβασιμότητας εργασιακών χώρων

Παναγιώτης Τσαλής, δρ. Πολ. Μηχανικός ΑΠΘ

15.00 Νομοθεσία που σχετίζεται με την απασχόληση των Ατόμων με Αναπηρία

Ουρανία Σαράφογλου, δικηγόρος

15.20 Πολιτικές και πρακτικές που σχετίζονται με την απασχόληση των Ατόμων με Αναπηρία

Γεωργία Φύκα, Κοιν. Λειτουργός, M.A. Disability Studies
Προκόπης Ορφανός, Δρ. Κοινωνιολόγος

15.40 Δράσεις του Γραφείου Ειδικών Κοινωνικών Ομάδων του ΟΑΕΔ

Κυπαρισσούλα Σερέτη, Κοινωνική Λειτουργός

16.00 Διάλειμμα – καφές
16.20 Οι απόψεις των Συλλόγων των Ατόμων με Αναπηρία
  • Πανελλήνιος Σύνδεσμος Τυφλών – Περιφερειακή Ένωση Κεντρικής Μακεδονίας
  • Πανελλήνιος Σύλλογος Παραπληγικών – Παράρτημα Μακεδονίας Θράκης
  • Ένωση Κωφών Βορείου Ελλάδος
17.20 Συμπεράσματα/ Συζήτηση

Κατεβάστε το πρόγραμμα εδώ.

ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΕΤΟΥΣ 2015

&  ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΣ ΕΤΟΥΣ 2016

             Συνάδελφοι, θα αναφερθούμε στις δράσεις που υλοποιήθηκαν από τον φορέα μας καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους 2015, καθώς επίσης και σε όσες υποθέσεις και ζητήματα χειριστήκαμε με σκοπό τη διασφάλιση των κεκτημένων και τη διεκδίκηση των δικαιωμάτων των ατόμων με αναπηρία όρασης.

  1. 1.Διεκδίκηση Δικαιωμάτων (Απασχόληση, Συντάξεις, Επιδόματα, Λοιπές Παροχές)
  • Καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους αγωνιστήκαμε συλλογικά, αφενός για τη διασφάλιση και αφετέρου για τη βελτίωση των συνθηκών που σχετίζονται με τις παροχές και την υποστήριξη προς τα άτομα με αναπηρία όρασης στον τομέα της απασχόλησης, των συντάξεων, των προνοιακών επιδομάτων και πάσης φύσεως παροχών και διευκολύνσεων. Χαρακτηριστικά συμμετείχαμε στο πανελλαδικό παν – αναπηρικό συλλαλητήριο της ΕΣΑμεΑ στις 04-11-2015 με σκοπό τη βελτίωση των τομέων της εκπαίδευσης, της πρόνοιας, των εισοδημάτων, των επιδομάτων, των συντάξεων, της ιατροφαρμακευτικής κάλυψης και της αξιοπρεπούς περίθαλψης. Αξίζει να αναφερθούμε και να τονίσουμε ότι υπήρξε μαζική συμμετοχή μελών της Περιφερειακής μας, γεγονός που αποδεικνύει την αποφασιστικότητα και την μαχητικότητα του σωματείου μας και των μελών του για την προάσπιση των δικαιωμάτων των ατόμων με αναπηρία όρασης.
  • Σε ατομικό επίπεδο χειριστήκαμε πληθώρα υποθέσεων μελών όπου και όποτε χρειάστηκε και αντιμετωπίσαμε με αποτελεσματικότητα στρεβλώσεις και εκτροπές που δημιουργούσαν καθεστώς αδικίας για τα μέλη μας όσον αφορά τον εργασιακό τομέα, τα προνοιακά επιδόματα και τις συντάξεις, τη διαδικασία πιστοποίησης αναπηρίας κλπ.
  • Συνεχίσαμε τις πιέσεις σε συνεργασία με τη Κεντρική Διοίκηση του Π.Σ.Τ., την Ε.Ο.Τ. και την ΕΣΑμεΑ ώστε άμεσα με βάση το Ν.2643/98 να προκηρυχθούν θέσεις τυφλών τηλεφωνητών. Ως αποτέλεσμα της ως άνω πίεσης, τον Φεβρουάριο του 2016 ολοκληρώθηκε η διαδικασία δήλωσης όλων των φορέων προς το Υπουργείο Εσωτερικών για τις κενές θέσεις τυφλών τηλεφωνητών ώστε το προσεχές διάστημα να εκδοθεί η σχετική προκήρυξη. Επισημαίνουμε δε ότι βασική και πάγια επιδίωξή μας είναι η υπαγωγή των διαδικασιών έκδοσης των αποτελεσμάτων υπό την αρμοδιότητα του ΑΣΕΠ προκειμένου να εμπεδωθεί η διαφάνεια, να διασφαλιστούν και να επιταχυνθούν οι διαδικασίες έκδοσης των αποτελεσμάτων.